diumenge, 8 de juliol del 2012

KAMI-CEI 2017






by FBP             .
-------------------------------------------------------------------------------
10ª CAMINADA POPULAR DEL CEI
OGASSA
CLUB EXCTA. INDEPENDENT DE CATALUNYA

12 DE NOVEMBRE 2017

Les inscripcions es podran formalitzar fins el dia 9 de novembre de 2017 a partir d’un formulari de Google. Per accedir-hi, cal que aneu a:
http://goo.gl/xYRUps


SI HO PREFERIU US PODEU DESCARREGAR TOTA LA INFORMACIÓ EN FORMAT PDF
https://drive.google.com/file/d/0B8ISkt4DwQY5Y2FtMWJKUm8yRVU/view?usp=sharing


TAMBÉ PODEU CONTINUAR LLEGINT
 ----------------------------------------------------------------------------------------------



PRESENTACIÓ
Es un plaer per tots nosaltres celebrar, amb aquesta, la desena edició de la Kami-CEI, la caminada popular del Club Excursionista Independent (CEI Catalunya). Poc ens pensàvem al 2008 que tindríem tant d’èxit i arribaríem tan lluny


Aquest any, la Kami-CEI tindrà sortida i arribada el proper 12 de novembre a la població d’ Ogassa , al Ripollès. Allà podrem gaudir del seu romànic, mentre caminem per les serres Cavallera i Conivella.

Com sempre, el fet de tenir socis d’aquesta zona on ja vam celebrar l’Assemblea anual fa un parell d’anys, les facilitats d’accés i logístiques donades per l’Ajuntament i la possibilitat de mostrar aquest territori a la resta de la gent del CEI ens han fet optar, en aquesta ocasió, per aquest itinerari que, sens dubte, no deixarà a ningú indiferent.

I farem aquesta desena Kami-Cei amb els mateixos objectius que en edicions anteriors: passar una bona estona entre amics i amb la família, compartir estones, paisatges, amb companys de caminades, família i fer pinya com a club.

Sempre ha estat la nostra intenció fer que la Kami-CEI sigui itinerant i permeti mostrar als seus participants els diferents indrets de Catalunya on tenim socis, és a dir, arreu del territori català. Esperem que gaudiu de la Kami-Cei 2017.

Juan Paredes Torredemert
President del CEI Catalunya
PROGRAMA DIA 12  DE NOVEMBRE
Dia: 12 de novembre de 2017
Recepció i entrega dorsals: 7.45 – 8.45
Briefing: 8.45 – 9.00
Sortida: 9.00
Hora prevista màxima arribada. 14:30

Lloc: Aparcament de la Pl. Dolça a Ogassa.


RECORREGUT
Dificultat: Mitjana.
Distància: 16 km.
Desnivell acumulat:  1380 m.
Punt més alt de la caminada: Pla de Maús (1484 m).

CONTROL I AVITUALLAMENTS
Sortida:Km.0  Ogassa
C - 1: Km. 4,500. Collada de Can Camps: Aigua i barretes energètiques
C – 2: Km. 6,500. Pla de Maús: Xocolata i coca
C – 3: Km. 12,000. Collada de la Creu o de la Caritat: Aigua, fruita i xuxes

Arribada: Km. 16. Ogassa. Pl. Dolça: Pa amb tomàquet i botifarra, aperitius, aigua, vi, refrescos, cervesa

 

PERFIL


NORMES

·         Cal passar per tots els controls de pas  i presentar a cada control  la tarja de pas.
·         A l'arribada cal presentar la tarja
·         Tot l’itinerari de la prova estarà  senyalitzat  
·         El mal temps no serà  obstacle per a la celebració de la Marxa, si bé el comitè organitzador de la Caminada podrà modificar el recorregut i/o els horaris si la situació ho requereix.
·         Si un participant abandona la Marxa, per l'acceptació d'aquest reglament es compromet a fer-ho en un control de pas i a comunicar aquest abandonament a un membre de l'organització.
·         L’equip escombra sortirà  a les 9:30 del mati i serà  l’encarregat oficial de tancar els controls de pas. Qualsevol participant que sigui avançat per l’equip escombra es considerarà  que no pot complir els horaris màxims de pas pels controls.
·         Durant la caminada, l’organització pot fotografiar i filmar els marxadors i de les imatges en farà  bon ús per als fins de la mateixa marxa. Si per algun motiu no esteu d’acord amb aquesta opció cal comunicar-ho prèviament per escrit al correu del CEI.
·         El CEI vetllarà  per evitar accidents, però en cap cas es farà  responsable dels danys que pugui rebre qualsevol participant.
·         El CEI no es farà  responsable dels objectes perduts o oblidats pels participants.
·         La direcció de la caminada podrà  no autoritzar la participació de les persones que el seu equipament o que les seves condicions físiques no es corresponguin als mínims que la caminada requereixi. Així­ mateix, la direcció podrà  prendre mesures per garantir el comportament cívic i responsable al medi natural 
·         L’organització facilitarà un got al principi de la caminada per tal de respectar al màxim el medi ambient. Es recomana dur aquest got durant tot el recorregut i per a properes edicions.
·         Qualsevol participant que no respecti el medi ambient serà desqualificat automàticament de la caminada.
·         La inscripció a la caminada  comporta l'acceptació d'aquest reglament
·         Hi ha servei de dutxa en acabar la caminada
·         Qualsevol altre cas no previst en aquest reglament sera resolt pel comitè organitzador de la Marxa 

HISTÒRIA I LLOCS D'INTERÈS PER ON PASSEM

LES FONTS

De tot el reguitzell de fonts que donen cos al municipi d’Ogassa cal destacar la Font del Miner, situada a l’avinguda de les Mines; la font Gran, a la qual s’hi accedeix per un camí que sortint des del Taller voreja la Riera de la font Gran, la font del Freixe que proveeix d’aigua a la població, i la del Miner, situada a l’avinguda de les Miner. L’any 1987, Ogassa va rebre la distinció de primera població classificada del guardó “Vila en flor de Catalunya”.


LES ESGLÉSIES ROMÀNIQUES

Les esglésies romàniques de Sant Martí Surroca, Sant Martí d’Ogassa, Sant Julià de Saltor i Santa Maria de Vidabona.
L’excursionista, l’historiador o simplement el turista interessat a conèixer les arrels remotes del municipi té l’oportunitat d’endinsar-se al període medieval gràcies a un ric patrimoni integrat per nombroses església romàniques.
Els edificis més ben conservats i de més tradició històrica són l’església de Sant Martí d’Ogassa (s. X), situada a 1.370 m. d’altitud, al camí de Coll de Jou, i l’església de Sant Martí de Surroca (s. XI), al NE del terme, al camí de Coll de Pal.
L’oferta queda completada amb els edificis de les antigues parròquies de Sant Julià de Saltor (s. XI), Santa Maria de Vidabona (s. XII) i la capella de Santa Bàrbara (1881 – 1882), situada al barri del Prat del Pinter, i edificada pels miners perquè els protegís de la feixuga tasca minera.

ELS FÒSSILS
Un element pel que és conegut Ogassa, en especial entre els aficionats a la geologia, són els fòssils, estretament relacionats a la gènesi del carbó.

Els seus orígens es remunten a uns 250 milions d’anys, en el període de gènesi del planeta anomenat carborífer. Aleshores, el paisatge de bona part del municipi estava configurat per la presència d’unes zones pantanoses amb una vegetació exuberant en zones pròximes. Aquestes àrees de mica en mica s’enfonsaven i això provocava que la vegetació s’anés cobrint progressivament de fonts. A partir d’aleshores es podia formar el carbó, que implica la descomposició de la massa vegetal, o bé es formaven fòssils, procés en el qual la plata queda petrificada o bé deixa empremta en el sediment gràcies a unes condicions idònies de temperatura i pressió.
El principal jaciment és al Tall Obert de can Camps, paratge on es poden localitzar gran diversitat de fòssils, però hi dominen 4 espècies: les aletopterídies, espècie d’arbres amb les fulles semblants a les falgueres actuals. Una segona classe són les pecopterídies. També podem trobar els arbres del tipus calamitals, que es caracteritzen per la seva semblança amb els equisets actuals. Una quarta tipologia són les esfenofil·lals, plantes herbàcies, de tija llarga i ramificada, amb nusos i entrenusos semblants als equisets.
Cal recordar que, per preservar-ne la conservació, està prohibit arrencar fòssils.

ELS CIMS
La Serra Cavallera, situada al nord del municipi, d’est a oest, presenta les muntanyes més importants d’Ogassa. El cim més emblemàtic, de més alçada de la serra i alhora de l’interior del Ripollès, és el Taga (2035 m), punt d’es d’on es pot contemplar la serra d’Ensija, el Pedraforca, la serra del Cadí, el Puigllançada i la Tossa d’Alp. Altres cims significatius de la Serra Cavallera, però de menys altitud, són: el puig Estela (2007 m), el puig de Coma d’Olla (1930 m), el puig del Pla de les Pasteres (1893 m) i la Portella d’Ogassa (1790 m).Una menció a part mereix la muntanya de Sant Amand (1854 m), situada entre el coll de Jou, al nord, i el coll de Corones o de Saltor, a migjorn. La seva presència visible des de la plana de Vic fa que es conegui Sant Amand com El balcó del Ripollès.L’excursionista a fi de resguardar-se de les inclemències del temps disposa de dos refugis, el de Sant Jordi i el de Montserrat.

LES MINES
Si per una cosa és conegut arreu el municipi d’Ogassa és gràcies a les mines de carbó que s’explotaren entre finals del segle XVIII i el 1967. La seva existència va motivar no sols el progrés d’Ogassa sinó també fou un element clau que propicià l’arribada del ferrocarril al Ripollès.La conca minera s’estén d’oest a est, seguint el traçat de la Serra Cavallera des de Bruguera fins a Camprodon, passant pel Coll de Jou, Ogassa, Surroca, la Collada de la Creu i Torre Cavallera, amb una llargada d’uns 15 Km i una amplada màxima d’un quilòmetre.Les capes d’hulla, per l’acció dels pòrfirs, canvien sobtadament de direcció, passen a ser verticals i fins i tot a invertir-se. Aqueta característica va fer que l’extracció del carbó fos complicada ja que al no ser jaciments continuats, a part de la dificultat tècnica a l’hora d’extreure’l, s’hi afegí el problema d’avaluar-ne l’extensió i la llargada.

COM  ARRIBAR ?

Per arribar a Ogassa, l’opció més ràpida i còmoda és amb transport privat. Per arribar-hi en cotxe, cal que agafem la carretera que surt de Sant Joan de les Abadesses (GI-5211).

Sant Joan de les Abadesses es troba a la N-260 (Eix Pirinenc) entre Ripoll i Sant Pau de Segúries.

Amb el següent enllaç podeu posar l’origen de la vostra ruta i us indicarà com arribar al punt d’inici de la marxa.

Com arribar: https://goo.gl/SXkiKi

ALLOTJAMENT 

Ogassa i rodalies gaudeix d’un ampli ventall d’espais per a poder-se allotjar durant el cap de setmana de la KamiCei. Us informem d’uns quants establiments on podeu demanar informació i gaudir d’un cap de setmana a la comarca del Ripollès.

Ogassa:

·         Casal de l’Esperança. Casa de Colònies. 972 720 829

·         Escola de Natura Mas Cabàlies. Casa de Colònies. 972 720 318

·         Mas Peçallarga. Alberg Rural. 972 728 041

·         Mas Can Camps. Apartaments. 636.185.329

·         Mas Mitjavila. RCP. 972 722 020

·         Fonda Can Costas. Hostal. 972 722 336

Sant Joan de les Abadesses:

  • Alberg Rural Ruta del Ferro: 972 720 495 
  • Càmping Abadesses. 630 143 606

Podeu trobar més allotjaments a Sant Joan a:


MÉS INFORMACIÓ


CEI (Club excursionista independent de Catalunya)
C/ Casino, 27 La Floresta ( Sant Cugat del Valles)
Tel.  De contacte  645234013

Email:

Webs: